درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان

درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان

درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان بسیار مهم بوده و می تواند از طریق روش های مختلفی انجام شود. زمانی که افراد دچار مشکل اختلال در پردازش شنوایی می شوند، مغز نمی تواند صداهای مختلف را پردازش کند. در واقع کودکانی که به این بیماری دچار هستند، نمی توانند صداها و حرف ها همانند دیگر افراد شنیده و متوجه شوند. قطعا وجود چنین مشکلی می تواند چالش ها و محدودیت های زیادی را در برقراری ارتباط کودکان ایجاد کند. از این رو بهتر است درمان این بیماری از همان سنین کودکی صورت گیرد تا نتیجه بهتری داشته باشد. در ادامه این مطلب از سایت کلینیک نسیم با ما همراه باشید تا به طور کامل در مورد روش های درمانی این اختلال توضیح دهیم.

لازم است بدانید که نشانه های این اختلال ممکن است در هر سنی بروز کند. در برخی افراد از همان سنین کودکی اختلال در پردازش شنوایی خود را نشان داده و برای برخی دیگر از افراد نیز ممکن است این مشکل در بزرگسالی نمایان شود. در کودکان بیشتر در سنین مدرسه و بازه سنی 3 الی 5 سال نشانه های این بیماری نمایان می شود. وجود این اختلال در کودکان باعث شده تا آن ها دچار تاخیر در یادگیری شوند.

اختلال پردازش شنوایی در کودکان چیست؟

قبل از بررسی درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان بهتر است به طور کلی با این اختلال رایج در کودکان آشنا شوید. به طور کلی می توان گفت که فرآیند شنوایی بسیار پیچیده است. صداهای مختلف از محیط به گوش ما رسیده و از راه گوش میانی به ارتعاش تبدیل خواهند شد. زمانی که ارتعاش وارد گوش داخلی می شود، گیرنده های شنوایی را تحریک کرده و باعث شده تا سینگال های عصبی تولید شوند. در نهایت نیز این سینگال ها در شرایط خاصی به مغز ارسال شده و سبب ایجاد صداهای قابل فهم برای ما می شود.

افرادی که به اختلال پردازش عصبی مبتلا هستند، در بخش پردازش صدا و تجزیه سینگال ها دچار مشکل هستند. از این رو باعث شده تا آن ها صدا ها را به درستی نشنیده و درک نکنند که باعث شده تا پاسخ مناسبی نیز به این صداها نداشته باشد. کودکانی که به این مشکل دچار هستند، نیاز به تکرار مداوم حروف و عبارات دارند تا در نهایت بتوانند درک درستی از آن داشته باشند. آن معمولا نمی دانند که صدا از چیست، از کجا آمده و چه زمانی رخ داده است.

نشانه های اختلال پردازش کم شنوایی و بد شنوایی APD در کودکان

در خصوص درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان باید بگوییم که کودکان مبتلا به این اختلال در محیط پر جمعیتی همانند مدرسه بیشتر دچار مشکل می شوند. به طور کلی این اختلال دارای نشانه هایی بوده که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن مشکل در درک گفتار در محیط های پر سرو صدا و زمانی که شخصی حرف می زند.
  • نیاز به تکرار کلمات توسط دیگران
  • عدم درک درست از گفته های دیگران
  • وجود تاخیر در پاسخگویی در حین گفتگو
  • عدم توانایی برای تشخیص محل صدا
  • نشانه های عدم توجه و تمرکز
  • وجود مشکل و تاخیر در یادگیری
  • عدم توانایی در گوش دادن به موسیقی و لذت بردن از آن

موارد بالا مهم ترین نشانه های ابتلا به اختلال APD هستند. می توان گفت که گفتار درمانی یکی از بهترین روش های درمانی برای این اختلال در کودکان است.

روش های درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان

حال که به طور کلی با اختلال APD و نشانه های آن آشنا شدید، بهتر است تا با درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان نیز آشنا شوید. برای درمان این بیماری در کودکان روش های متعددی وجود دارد که بهترین آن ها عبارتند از:

آموزش شنوایی

یکی از بهترین روش های درمان اختلال در پردازش شنوایی، آموزش شنوایی است که در آن تمرینات زیر انجام می شود:

  1. تعیین محل ایجاد صدا
  2. تشخیص تفاوت میان صداها

تغییرات محیط زندگی

از جمله دیگر روش های درمانی موثر می توان به تغییر محیط زندگی اشاره کرد. برای این کار اقدامات زیر انجام می شود:

  • تغییر اثاثیه اتاق و انتخاب گزینه هایی با سروصدای کمتر
  • عدم استفاده از وسیله هایی که سبب ایجاد پس زمینه می شوند همانند رادیو و تلویزیون

گفتار درمانی برای اختلال APD

گفتار درمانی یکی از روش های درمانی رایج بوده که برای مشکلات شنوایی گسترده ای استفاده می شود. این روش متشکل از تکنیک ها و تمرینات متعددی می شود.

جمع بندی

در این مطلب به طور کامل در مورد درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان توضیح دادیم. این اختلال روش های درمانی مختلفی داشته که می توانند در بهبود کودکان تاثیر بسزایی داشته باشند.

آخرین مقالات
کاردرمانی برای کودکان با مشکلات یادگیری

کاردرمانی برای کودکان با مشکلات یادگیری

کاردرمانی برای کودکان با مشکلات یادگیری متشکل از روش ها و تمرینات مختلفی بوده که می تواند تا حد بسیار زیادی در بهبود این اختلال در کودکان موثر باشد. 1403/06/09 | 04:42
اختلالات وضوح صدا در کودکان + درمان با گفتار درمانی

اختلالات وضوح صدا در کودکان + درمان با گفتار درمانی

اختلالات وضوح صدا در کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. عدم وضوح صدا در کودکان ممکن است تا یک بازه سنی طبیعی باشد. 1403/06/07 | 02:06
نقش خانواده در گفتار درمانی لکنت زبان چیست ؟

نقش خانواده در گفتار درمانی لکنت زبان چیست ؟

به طور کلی نقش خانواده در گفتار درمانی لکنت زبان بسیار مهم بوده و نباید نسبت به آن بی توجه بود. به طور کلی گفتار درمانی یکی از مهم ترین شاخه های توانبخشی بوده که می تواند برای طیف گسترده ای از مشکلات گفتاری موثر واقع شود 1403/06/07 | 01:56
بهترین روش های کاردرمانی در منزل کدام است ؟

بهترین روش های کاردرمانی در منزل کدام است ؟

به طور کلی کاردرمانی یکی از بهترین و موثر ترین خدمات درمانی برای طیف وسیعی از مشکلات جسمی و ذهنی بوده که می تواند در جهت افزایش کیفیت زندگی بیماران بسیار مفید باشد. 1403/05/26 | 04:35
تست بیش فعالی در کودکان چگونه است ؟

تست بیش فعالی در کودکان چگونه است ؟

یکی از سوالات پرتکراری که در رابطه با بیش ‌فعالی وجود دارد، این است که تست بیش فعالی در کودکان چگونه انجام می ‌شود؟ در حال ‌حاضر بیش‌ فعالی یا همان اختلال ADHD جزء اختلالات رایج در میان کودکان و حتی بزرگسالان است. 1403/05/21 | 12:17
چگونه یک کاردرمانگر خوب پیدا کنیم؟

چگونه یک کاردرمانگر خوب پیدا کنیم؟

این که چگونه یک کاردرمانگر خوب پیدا کنیم؟ بسیار مهم است. چرا که عدم آگاهی یک کاردرمانگر باعث شده تا روند درمان به خوبی پیش نرفته و در نهایت هزینه و زمان بیماران برای درمان به هدر برود 1403/05/16 | 01:30

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود