گفتاردرمانگر , متخصص گفتار درمانی یا آسیب شناس نطق و زبان فردی است که به بررسی، شناختن و علاج اختلالات مربوط به گفتار و زبان و بلع می پردازد. در واقع نطق درمان، ارتباط درمانگر می باشد. همانگونه که بیان شد قسمتی از ارتباط، گفت و گو کردن است. ما با نوشتن و خواندن، لسان بدن، احوال چهره ای و حتی با برخورد چشمی با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.
پس گفتاردرمانگر فقط به “صحبت کردن” نیست زیرا برای خیلی از مردم رخ میدهد که به علت آسیب های مغزی یا اندام های صورت (مانند قطع عضو یا فلج عضله های زبان) نمی توانند صحبت کنند ولی نباید این افراد را از برقراری ارتباط محروم کرد.
همینطور به علت آشنایی دقیقتر با علم وظایف دستگاههای بدن و علم تشریح قسمت های زبان ، حلق، دهان، حنجره و غیره در محدوده بلع نیز فعالیت می کند و به کودکان و بزرگسالان در بلعیدن و طعام خوردن مشکل دارند یاری می رساند.
گفتار درمانگر به دلیل مشکل رجوع کنندگان با متخصصین مغز و اعصاب، دکتر اطفال، متخصصین بینی، حلق و گوش، روانشناسان، روانپزشکان، درمانگران ذهنی و جسمی ، ارتوپدان،فیزیوتراپیستها، معلم مدرسه (بابت دانش آموزانی که به مدرسه می روند)، و پرستاران در تماس باشد و درمانی چندگزینه ای برای اثرگذاری بیشتر ارائه کند.
بعلاوه این در بسیاری از مورد ها به غیر از درمان مستقیم بیمار، به بازسازی و بهتر شدن فضای زندگی فرد می پردازد تا محیط مناسب تری برای بهبود بیمار فراهم شود. مانند کسی که لکنت دارد و با مشاوراتی که به مادر و پدر و همکار وغیره او داده می شود می تواند شرایط راحت تری برای رفع لکنت (گفتار درمانی) به وجود آورد.
طراحی سایت توسط دودکو