بازی های گفتار درمانی می توانند یکی از بهترین روش ها برای درمان اختلالات گفتاری در کودکان باشند. براساس آماری که وجود دارد، مشکلات گفتاری در کودکان بسیار شایع است. یکی از مهم ترین اقدامات درمانی برای حل این مشکلات، مراجعه به بهترین مرکز گفتار درمانی است. خوشبختانه دکتر گفتار درمانی یا همان گفتاردرمانگر می تواند از طریق بازی، روند درمان کودکان را پیش ببرد. این باعث شده تا کودکان برای درمان اشتیاق بیشتری داشته و به خوبی با گفتار درمانگر خود، همکاری کنند. در این مطلب قصد داریم تا در مورد بازی گفتار درمانی برای کودکان، توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد می شود که تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
طبق آماری که در مورد گفتار درمانی کودکان وجود دارد، بازی های گفتار درمانی کودکان روی 70 درصد از بیماران تاثیرات مثبتی را به همراه داشته است. گفتار درمانی یکی از روش های توانبخشی بوده که شامل متد ها و تکنیک های متعددی است. در میان این متد ها، بازی درمانی یکی از بهترین گزینه های درمانی برای کودکان بوده و مزایای زیادی را برای درمان هرچه بهتر آن ها به همراه خواهد داشت.
شاید در جلسات ابتدای بازی های گفتار درمانی، کودک تمایل زیادی را از خود نشان ندهد. اما قطعا در مدت زمان زیادی به این بازی ها جذب شده و حتی اشتیاق خود را برای شرکت در جلسات گفتاردرمانی، نشان می دهد. از طرفی گفتاردرمانگر ها به واسطه آنچه که آموزش دیده اند، می توانند اعتماد کودک شما را جلب کرده و از طریق بازی های جذاب و سرگرم کننده، روند درمان او را پیش ببرند. مهم ترین مزایای بازی در گفتار درمانی کودکان عبارتند از:
شاید این موضوع را ندانید اما بازی های گفتار درمانی کودکان نه تنها به مشکلات گفتاری کمک می کند، بلکه تاثیر مثبتی در مهارت های حرکتی کودکان نیز دارد.
به طور کلی همه کودکان می توانند از طریق بازی دنیای پیرامون خود را درک کرده و با آن ارتباط برقرار کنند. اسباب بازی و اجرای بازی های مختلف، همیشه در یادگیری کودکان تاثیر فوق العاده داشته است. به همین دلیل بازی های گفتار درمانی برای کودکان می تواند نسبت به روش های دیگر، برای درمان مشکلات گفتاری موثر تر باشد. در حین بازی کودک با آزادی کامل و بدون هیچ محدودیتی می تواند احساسات خود را بروز دهد.
لازم است بدانید که بازی درمانی برای گفتاردرمانی کودکان با توجه به صلاح دید گفتار درمانگر، می تواند برای هر کودکی به شکل متفاوتی اجرا شود. در ابتدا گفتاردرمانگر نوع اختلال گفتاری و دلیل آن را مورد ارزیابی قرار می دهد. سپس با در نظر گرفتن شرایط مختلف کودک، یک برنامه بازی گفتار درمانی را برای او تنظیم کرده و طی چندین جلسه آن ها را اجرا می کند. به طور کلی می توان گفت اثربخشی گفتار درمانی از طریق بازی، یکی از موثر ترین روش های ممکن به شمار می رود.
بازی های گفتار درمانی کودکان مدل ها و شیوه های مختلفی دارند. در ادامه به چند مورد از بهترین بازی های گفتاردرمانی اشاره کرده و در مورد هریک توضیحاتی را بیان می کنیم.
این بازی علاوه بر تاثیر در گفتار کودک، می تواند به تقویت دیگر مهارت های او نیز کمک کند. در این بازی در ابتدا گفتاردرمانگر به صورت ذهنی یکی از وسایل داخل اتاق را انتخاب می کند. سپس کودک با پرسیدن سوال های مختلف در مورد شئ، حدس میزند که کدام وسیله مد نظر گفتاردرمانگر بوده است. پس از حدس درست، کودک باید با آن شی یک جمله ساخته و آن را بیان کند.
حتما بخوانید : علائم اختلالات گفتاری در کودکان
یکی دیگر از بازی های محبوب در گفتاردرمانی، آواز خوانی است که تاثیر بسزایی در مهارت های گفتاری کودک خواهد داشت. با خواندن برخی از آواز ها به صورت مکرر کودک درک بهتری از کلمات داشته و می تواند به خوبی هر یک از کلمات را تلفظ کند.
در این بازی کودک باید چند کلمه مرتبط به یک موضوع را بیان کند. برای این بازی کارت های تصویری و متنی وجود دارد. به طور مثال اگر کودک کارت میوه را برداشت، باید 5 میوه تابستانی را نام برده و به درستی آن ها را تلفظ کند. این بازی در بهبود بیان و تلفظ کودکان بسیار موثر می باشد.
چند نمونه از بازی های گفتار درمانی کودکان:
1. بازی چه چیزی در جعبه است؟
2. بازی داستان سازی :
3. بازی تقلید صدا :
4. بازی آواز خواندن :
5. بازی لب خوانی :
6. بازی پانتومیم :
7. بازی قصه گویی با تصاویر:
8. بازی کلمات مخفی :
9. بازی اسم و فامیل:
10. بازی تلفن بازی :
حتما بخوانید : گفتاردرمانی حروف الفبا (س ، ق ، ر ، ل ، گ)
بازی های گفتار درمانی از بهترین روش ها برای اختلالات گفتاری در کودکان است که به طور کامل در مورد آن ها توضیح دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات کاردرمانی و گفتاردرمانی در تهران، با ما تماس بگیرید.
طراحی سایت توسط دودکو