درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند. همان ‌طورکه بهتر می ‌دانید، لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری بوده که سبب شده تا افراد در زمان حرف زدن به ‌صورت بی ‌اختیار برخی از حروف کلمات صدا و یا هجاها را تکرار کرده و در حرف زدن کند باشند. در واقع آن‌ها می ‌دانند که چه چیزی را می ‌خواهند  بگویند اما بیان این کلمات برای آن‌ها دشوار خواهد بود. با وجود این ‌که لکنت زبان برای تمامی رده های سنی رایج است، اما بیشتر در کودکان رده سنی ۲ الی ۶ سال بنا به دلایل مختلف مشاهده می ‌شود.

 با توجه به آمارهای موجود می ‌توان گفت که ۷۵ درصد از کودکان با گذشت زمان و رشد از شر لکنت زبان خلاص می ‌شوند. اما در برخی دیگر نیز این مشکل گفتاری به ‌همین راحتی‌ها قابل حل نمی ‌باشد. در ادامه این مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا بهترین روش‌های خانگی را برای بهبود لکنت زبان به شما توضیح دهیم.

تمرین‌های مفید برای درمان خانگی لکنت زبان

می ‌توان گفت که بیش ‌از ۷۰ میلیون نفر در سراسر دنیا با اختلال لکنت زبان مواجه بوده که ۵ الی ۱۰ درصد آن را کودکان تشکیل می‌ دهند. در شرایطی که والدین بتوانند به ‌موقع جهت درمان اقدام کنند، لکنت زبان در کودکان قابل ‌درمان می ‌باشد. اما می توان با یکسری تمرینات و توجه به نکاتی به بهبود لکنت زبان چه در کودکان و چه در بزرگسالان کمک کرد. برای درمان خانگی لکنت زبان بهترین روش‌ها عبارتند از:

تمرین کردن آهسته حرف زدن

می‌توان گفت یکی از مهم ‌ترین و مؤثرترین روش ‌ها برای بهبود و جلوگیری از تشدید لکنت زبان، تمرین آهسته صحبت کردن است. درواقع لکنت تا حد بسیار زیادی به ‌دلیل عجله برای بیان افکار ذهنی بود که سبب تسریع در گفتار و ایجاد اختلال خواهد شد. همیشه قبل‌از این ‌که شروع به حرف زدن کنید و چند نفس عمیق کشیده و به ‌آرامی تک ‌تک کلمات و حروف را بیان کنید. این کار باعث بهبود لکنت زبان تا حد بسیار زیادی می ‌شود.

درمان خانگی لکنت زبان

نگفتن کلمات محرک

این روش در درمان خانگی لکنت زبان بیشتر برای بزرگسالان مناسب است. افراد می ‌توانند لیستی از کلمات محرک و سخت را تهیه کرده و تا حد امکان از گفتن آن‌ ها اجتناب کنند.

بلند خواندن متن کتاب

روش دیگری که برای درمان خانگی لکنت زبان وجود دارد، بلند خواندن متن یک کتاب با صدای بلند است. ممکن است در این تمرین شما چندین ‌بار دچار اشتباه شوید اما باعث شده تا بتوانید روی کیفیت حرف زدن و تلفظ و کلمات تمرکز بیشتری داشته باشید. بهتر است که ساعاتی در روز را به این کار اختصاص داده و متوجه تأثیر بی ‌نظیر آن در کاهش لکنت شوید.

ضبط کردن صدا و شیوه‌ بیان

لازم است بدانید که روش دیگری که برای درمان خانگی لکنت موثر است، ضبط کردن صدا و گوش دادن به آن می باشد. این کار باعث شده تا شما نقاط ضعف حرف زدن خود را یافته و روی آن‌ ها تمرکز بیشتری داشته باشید. اگر حس کردید که گوش دادن به صدای خود می ‌تواند باعث استرس و اضطراب شما باشد، با  روند آرام تری این کار را انجام دهید.

با استفاده از این روش‌ها می‌توان به بهبود لکنت زبان تا حد بسیار زیادی کمک کرد. البته که استفاده از روش‌ های درمانی رایج نظیر گفتار درمانی می‌تواند نتیجه بهتر و سریع ‌تری را به‌ همراه داشته باشد.

برای درمان لکنت زبان خانگی چی بخوریم؟

علاوه ‌بر روش‌های بهبود لکنت در خانه، خوردن برخی از مواد غذایی نیز می‌تواند در بهبود لکنت زبان به شما کمک کند. بهترین خوراکی‌ها برای درمان خانگی لکنت زبان عبارتند از:

  • انگور فرنگی که دارای آهن بوده و به گردش خون مناسب در اندام‌های گفتاری کمک بسزایی می ‌کند.
  • خرما نیز می ‌تواند به تقویت قدرت بیان کمک بسیار زیادی کند. چرا که یک میوه بسیار مغذی بوده و باعث تحریک ماهیچه های دهان می شود.
  • دیگر خوراکی‌ که برای درمان خانگی لکنت زبان وجود دارد کره بود که به تقویت مغز کمک می ‌کند. بهتر است که یک قاشق غذاخوری کره را ذوب کرده و با انگور فرنگی و بادام مخلوط کنید و آن را در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.
  • بادام نیز یکی از بهترین آجیل هایی بوده که دارای امگا ۳ ویتامین آ است که باعث تقویت عملکرد مغز و حافظه می ‌شود. درنتیجه می‌تواند به بهبود لکنت زبان نیز کمک بسزایی کند.

جمع‌ بندی

به ‌طورکلی روش‌ های متعددی برای درمان خانگی لکنت وجود دارد که ما در این مطلب به چند مورد از مهم ‌ترین آن‌ها اشاره کردیم. شما می ‌توانید از مواد غذایی نظیر بادام، خرما، کره و انگور فرنگی نیز برای تقویت قدرت تکلم و جلوگیری از لکنت استفاده کنید.

نشانه ها :
آخرین مقالات
اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. 1403/09/02 | 09:17
اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی از مشکل‌ ساز ترین بیماری ‌هایی بوده که می ‌تواند روی سلامت بدن و همچنین مهارت‌های گفتاری و زبانی تأثیر زیادی داشته باشد. 1403/09/02 | 09:07
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود