به تمام فعالیتهای خانواده برای تشویق کودک برای صحبت کردن کودکان 2 یا 3 ساله را گفتار درمانی در منزل گویند که توسط خانواده کودک انجام میشود.
از هیچ فرصتی برای صجبت کردن با کودکتان ساده عبور نکنید اتفاقات روزمره شاید برای شما امری تکراری باشد اما برای کودکتان هر اتفاق ، تجربه ای جدید و با ارزش است.
برای مثال برای فعالیتهای منزل به کودکتان هم مسئولیتی بدهید مثل شستن برخی ظرفها گردگیری خانه و سعی کنید درحین فعالیت با کودکتان صحبت کنید.
در برخی موارد به دلیل اشتباه قرار گرفتن زبان و فک تلفظ بعضی از حروف برای کودک سخت است که میتوانید با استفاده از آینه موقع تفظ به کودک آموزش دهید که زبان خود را در کجای دهان خود قرار دهد.
برای کودک خود یک کتاب داستان بخرید یا از او بخواهید یک قطعه خبری را برای شما با صدای بلند بخواند چنین کارهایی باعث تقویت مهارتهای گفتاری کودکتان میشود و شما با یک ارزیابی کوچک درمیابید که آیا کودک شما فقط دچار مشکلات گفتاریست یا خیر...
این تمرینات مانند حرکات لب ، حرکات چرخشی زبان و حرکات گونه به عضلات درون دهان کودک کمک میکند که اگر ضعیف است قوی شود چون تمامی انسانها برای خوردن ، نوشیدن و صحبت کردن نیاز به مهارتهای حرکتی بسیار قوی دارند.
به جز تمریناتی که در بالا گفته شد شما میتوانید از کودک خود بخواهید و او را تشویق کنید که در جمع صحبت کند و به خاطر داشته باشید که کودکان به طور طبیعی صحبت میکنند این تمرینات لزوما در صورتی است که کودک آن را دوست داشته باشد.
کودکان در سنین پایین نمیتوانند صحبت کنند اما میتواند صدا بسازند با کودک خود صداهایی مانند با ، ما و... را تمرین کنید.
واضح صحبت کنید بگذارید کودکان بتوانند از شما یاد بگیرند از کلمات مناسب استفاده کنید و به کودک بیاموزید تا سوال کند و پاسخ دهد و شما میتوانید از اسباب بازیهای مخصوص گفتار درمانی و کتابهای آموزشی نیز کمک بگیرید.
برای شروع گفتار درمانی صبور باشید و به فرزندان خود فرصت دهید تا بتوانند مهارتهای خود را بهبود بخشند.
طراحی سایت توسط دودکو