رفتار درمانی اضطرابی چیست و چگونه انجام می شود؟

رفتار درمانی اضطرابی چیست و چگونه انجام می شود؟

رفتار درمانی اضطرابی یکی از روش های درمانی موثر برای درمان اختلالات اضطراب است. به طور کلی اختلالات اضطرابی را می توان یکی از انواع مشکلات روانی محسوب کرد که می تواند تاثیرات بسیار مخربی بر زندگی افراد داشته باشد. این اختلال دارای نشانه هایی است که از جمله آن ها می توان به تعریق بدن، وحشت، ترس، استرس و افزایش ضربان قلب اشاره کرد. لازم به ذکر است که برای درمان اختلال اضطراب روش های مختلفی وجود دارد که می تواند با مصرف دارو نیز همراه باشد. در ادامه این مطلب از سایت کلینیک نسیم با ما همراه باشید تا در مورد تاثیر رفتار درمانی برای اضطراب توضیحاتی را بیان کنیم.

رفتار درمانی همانند کار درمانی یکی از زیرشاخه های توانبخشی بوده که می تواند برای طیف وسیعی از مشکلات روانی در کودکان و بزرگسالان موثر باشد. متاسفانه امروزه اختلال اضطراب در بسیاری از افراد چه کودکان و چه بزرگسالان رایج است. این مشکل تا حدی طبیعی بوده اما زمانی که شدت پیدا کند، پیامدهای بدی را برای افراد به همراه خواهد داشت و زندگی آن ها را به طور کلی مختل خواهد کرد. رفتار درمانی شامل روش ها و تمرینات متعددی شده که هر یک می توانند در بهبود اضطراب و استرس نقش مهمی را ایفا کنند.

اختلال اضطراب چیست؟

بیش از توضیح در مورد رفتار درمانی اضطرابی بهتر است در مورد این اختلال و نشانه های آن توضیحاتی را بیان کنیم. اختلال اضطراب یکی از انواع بیماری های روحی روانی بوده که به شکل مستقیم در رفتار افراد تاثیر می گذارد. به طور معمول این مشکل با تپش قلب و تعریق در شرایط مختلف همراه خواهد بود. در ابتدا باید بیان کنیم که داشتن مقداری اضطراب در طی روز برای انجام کارهای روزمره طبیعی است. به عنوان مثال برای شرکت در آزمون، حضور در مصاحبه کاری و... داشتن استرس و اضطراب کاملا طبیعی بوده و اصلا جای نگرانی ندارد.

اما اختلال اضطرابی که از آن صحبت می کنیم مشکلی فراتر از ترس ها و استرس های کوچک و مقطعی است. این اختلال هنگامی برای افراد رخ می دهد که در شرایط زیر باشید:

·         اضطراب باعث شود تا عملکرد شما در انجام کارهای مختلف مختل شود.

·         نسبت به موضوعاتی که شما را مضطرب می کند واکنش بسیار زیادی و نامعقولی را نشان دهید.

·         شما برای کنترل خود در موقعیت های مختلف توانایی کافی نداشته باشید.

بررسی علائم اختلال اضطراب

همانطور که در بخش های قبلی گفته شد، وجود اضطراب تا حدودی طبیعی است. در خصوص رفتار درمانی اختلال اضطرابی باید بگوییم که این مشکل نشانه های متعددی دارد که از جمله رایج ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لرزش بدن و دست
  • تعریق بیش از حد
  • سرخ شدن پوست
  • حس دلشوره و استرس
  • تپش قلب
  • لکنت زبان
  • احساس نگرانی بیش از حد

رفتار درمانی به واسطه روش ها و تکنیک هایی که دارد، می تواند به شکل موثری در بهبود اختلال اضطراب موثر واقع شود. در صورتی که این نشانه ها را در خود و سایر اعضای خانواده مشاهده می کنید، بهتر است هرچه سریع تر به یک رفتاردرمانگر مراجعه کرده و در صورت نیاز روند درمان را آغاز کنید.

انواع رفتار درمانی اضطرابی

رفتار درمانی اضطرابی یک روش بسیار موثر و عالی برای از بین بردن اختلال اضطراب و یا بهبود آن است. لازم است بدانید که این روش درمانی طی مدت زمان طولانی جواب می دهد. متاسفانه برخی از افراد انتظار دارند تا پس از چند جلسه، اضطراب را حس نکرده و کاملا بهبود یابند. رفتار درمانی برای اختلال اضطراب انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

درمان شناختی: درمان شناختی از جمله رایج ترین روش های رفتار درمانی است. در این روش درمانی احساسات و باور افراد شناسایی شده و روی آن ها اصلاحاتی انجام می شود.

رفتار درمانی دیالکتیکی برای اضطراب: رفتار درمانی دیالکتیکی یا DBT نیز نوع دیگر از رفتار درمانی برای اختلال اضطراب است. این روش درمانی متشکل از چهار مهارت قوی تحمل پریشانی، ذهن آگاهی، تاثیر پذیری میان فردی و تنظیم پریشانی تشکیل شده و تقویت می شود.

مواجهه درمانی:  این روش درمانی برای فوبیاهای خاص، اضطراب اجتماعی، فوبیاهای پس از بروز صانحه و.... مناسب است. در این روش درمانی بیمار در شرایطی که برایش حساس و استرس زا است قرار می گیرد. این نوع رفتار درمانی نیز دارای روش های مختص به خود است.

جمع بندی

در این مطلب به طور کامل در مورد رفتار درمانی اضطرابی توضیح دادیم. اختلال اضطراب از جمله مشکلات روحی روانی بوده که در صورت عدم درمان می تواند تاثیرات مخربی را در زندگی افراد به جای بگذارد. اما رفتار درمانی با روش های مختص خود می تواند طی مدت زمان مشخص این اختلال را بهبود ببخشد.

آخرین مقالات
اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. 1403/09/02 | 09:17
اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی از مشکل‌ ساز ترین بیماری ‌هایی بوده که می ‌تواند روی سلامت بدن و همچنین مهارت‌های گفتاری و زبانی تأثیر زیادی داشته باشد. 1403/09/02 | 09:07
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود